ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїСБУ викрила підрозділ «Укртрансгазу» у викраданні держкоштів

СБУ викрила підрозділ «Укртрансгазу» у викраданні держкоштів

Правоохоронці виявили факт привласнення десятків мільйонів гривень державних коштів посадовими особами одного з обласних підрозділів ПАТ «Укртрансгаз».

Співробітники Служби безпеки України виявили факт привласнення близько 20 млн грн державних коштів посадовими особами одного з обласних підрозділів ПАТ «Укртрансгаз». Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі СБУ.

«Встановлено, що протягом 2012-2013 років комерційна структура надала газотранспортній компанії послуги з капітального ремонту обладнання. Службовці газового підприємства у змові з бізнесменами втричі завищили вартість робіт та монтажу комплектуючих», - йдеться у повідомленні.
 
Таким чином, учасники оборудки протиправно заволоділи державними коштами в особливо великому розмірі. Зловмисники перерахували їх на рахунки фіктивних комерційних структур і, після переведення у готівку, привласнили.
 
Головним слідчим Управлінням СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Триває слідство.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в першій половині березня більше 80% імпортованого Україною газу надійшло з Європи. В «Укртрансгазі» відзначили, що найбільшим постачальником «блакитного» палива стала Словаччина.
 
Коментарі (0)