ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСелам Дніпропетровщини відключили газ

Селам Дніпропетровщини відключили газ

У Дніпропетровській області відключили газопостачання більше тисячі будинків. Без «блакитного» палива залишились мешканці чотирьох сіл.

У Магдалинівському районі Дніпропетровської області без газопостачання залишилось 4 населених пункти - с. Гупалівка, с. Дмухайлівка, с. Чернетчина, с. Мусієнкове. Про це повідомили у прес-службі ПАТ «Дніпропетровськгаз».

Наразі без газу там перебувають 2 промислових підприємства, 18 бюджетних організацій, 4 школи, 3 дитячих садка, 3 амбулаторії, 1 лікарня, 1071 житловий будинок.

Причинами цього є відключення газу є призупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами Державною Службою Геології та Надр України, як наслідок було зупинено видобуток газу по Юр’ївському родовищу та поставка газу з ГРС Юр’ївка в мережі Магдалинівського газового управління.

«Для вирішення проблеми на сьогодні необхідно Дніпропетровській ОДА та Магдалинівській районній адміністрації отримати письмову згоду ПАТ «Укрнафта» на використання в режимі реверсу існуючого технологічного газопроводу НГВУ «Полтаванафтогаз»; вирішити питання про виділення коштів на будівництво тимчасового газопроводу і оплати робіт з його врізки в мережі НГВУ «Полтаванафтогаз» працівниками даного підприємства, що мають допуск до виконання зазначених газонебезпечних робіт; опрацювати питання виготовлення проекту газопостачання відключених споживачів Магдалинівського району», - йдеться в повідомленні.

В разі, якщо будуть виконані ці умови, газ до споживачів Магдалиністького району можливо відновити через 3-4 дні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, мешканцям Кривого Рогу загрожує відключення опалення через борги «Криворізької теплоцентралі» перед «Нафтогазом» за газ. Тиск подачі «блакитного» палива на котельні підприємства вже знижено.

 
Коментарі (0)