ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняСевастополь врятує від безводдя будівництво нового водосховища

Севастополь врятує від безводдя будівництво нового водосховища

У Севастополі склалася важка ситуація з водопостачанням. Для забезпечення водою мешканців міста планується за декілька років побудувати накопичувальне водосховище об'ємом 16 млн куб. м.

Для безперебійного забезпечення Севастополя водою в селі Соколине (Бахчисарайський район) до 2017 року буде побудовано накопичувальне водосховище об'ємом 16 млн кубометрів. Про це заявив заступник голови державного комітету з водного господарства і меліорації Криму Володимир Лисенко, - повідомляють «Новини Криму».

«У нас важка ситуація по Севастополю, ми туди підключили Міжгірне водосховище. У гірській частині, в Соколиному у нас планується будівництво водосховища на 16 млн кубометрів води, яке буде забезпечувати водою Севастополь», - зокрема зазначив він.

Також чиновник додав, що держкомітет вже веде проектно-вишукувальні роботи, і водосховище буде поповнюватися за рахунок гірських джерел. «Ми сьогодні проводимо проектно вишукувальні роботи, в 2015 році проект буде готовий, а в 2017 році водосховище буде запущене. Поповнюватися воно буде і за рахунок гірських джерел», - підкреслив пан Лисенко.

Нагадаємо, Севастополю третину споживаної води поставляє Міжгірне водосховище. З Міжгірного водосховища в Чорноріченське щодня перекидається 30% від загального обсягу води, що споживається Севастополем.

Водосховища Криму наповнені на третину. До теперішнього часу в Криму об'єм наповнення водосховищ природного стоку становить 73,7 млн кубометрів або 30% від проектного об'єму.

 
Коментарі (0)