ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняСевастополю «світить» безводдя з середини січня

Севастополю «світить» безводдя з середини січня

Якщо ситуація з опадами у Криму не зміниться, Севастополю вистачить води до середини січня. За словами посадовців, у Чорноріченському водосховищі 7,7 мільйонів кубометрів «прозорої».

Вжиті урядом Севастополя заходи в умовах відсутності опадів забезпечують місто прісною водою до 15 січня. Про це заявив директор КП «Севміськводоканал» Микола Перегуда, - повідомляють «Новини Криму».

Він розповів, що запас води в Чорноріченському водосховищі становить 7,7 мільйонів кубометрів, щодня з нього відбирають близько 60 тисяч кубометрів.

Додатково 70 тисяч кубметрів на добу подаються з Вілінського і Орловського водозаборів та інших водойм севастопольської зони.

«При таких погодних умовах і рівні наповнення Чорноріченського водосховища ми зможемо спокійно забезпечити місто необхідним об'ємом води до 15 січня», - підкреслив пан Перегуда.

За його словами, «Севміськводоканал» веде роботи з буріння свердловин в Гагарінському районі для підключення їх до системи водопостачання, тривають ремонтні роботи міського водопроводу для зниження витоків.

Нагадаємо, раніше, 1 листопада, губернатор Севастополя Сергій Меняйло підписав розпорядження про запровадження графіку подачі води в деякі райони міста.

Зауважимо, максимальний обсяг Чорноріченського водосховища становить 65 млн тонн.

 
Коментарі (0)