ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаШахти Донбасу пропрацюють ще мінімум 30 років

Шахти Донбасу пропрацюють ще мінімум 30 років

Вугілля в шахтах Донеччини та в Україні в цілому будуть добувати ще не менше 30 - ти років

Під час зустрічі, яка пройшла з керівництвом шахт Донеччини в Мірнограде заступник міністра енергетики України Олександр Зорін проанонсував перспективи роботи вугільної промисловості в Україні до 2050 року.

Так, за його словами, вугілля в шахтах Донеччини та в Україні в цілому будуть добувати ще не менше 30 - ти років.

"З урахуванням того, що навіть такі країни як Німеччина свої програми по вугільним ТЕС до 2030 року залишили. Україна - мінімум до 2050 року. Неоднозначні суперечки по" зеленої енергії ", яка найдорожча в Європі якщо не в світі на сьогоднішній момент, тривають . Тому проблема програм ТЕС буде вирішуватися своєю чергою, ще довгі роки. За цей час відбудеться необхідна трансформація регіонів і все, що необхідно для цього, - підкреслив Зорін.

Нагадаємо, раніше Міністерство енергетики та вугільної промисловості України повідомляло, що не планує ліквідацію державного підприємства «Вугілля України». Ця структура буде працювати найближчі три-чотири роки.

«Ця структура буде працювати в найближчі 3-4 роки», - сказав перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков.

Він також повідомив, що зараз скасований наказ про ліквідацію держпідприємства.

 

 
Коментарі (0)