ГоловнаПослугиБудівництвоТрамвай на лівому березі обіцяють вдосконалити

Трамвай на лівому березі обіцяють вдосконалити

Рух трамваїв на лівому березі планують зробити більш швидким і безшумним. В перспективах столичної влади будівництво трамвайного коридору який з’єднає три гілки метро.

Транспортний комплекс на лівому березі перебуває в незадовільному стані, проте має чудову перспективу розвитку. Такий висновок зробив заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Костюк під час робочої поїздки за участю голів Дарницького, Деснянського і Дніпровського районів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

За словами Михайла Костюка,  перед столичною владою сьогодні стоїть три основних завдання: збільшення швидкості руху трамваю, зменшення рівня шуму та підвищення його безпеки.

«Я вже дав доручення побудувати експериментальні «острівки безпеки» на зупинках, що розташовані між автодорогою і трамвайними лініями. Таким чином, підвищення рівня платформи дозволить зменшити ризик заїзду туди автотранспорту. Також там будуть встановлені нові, більш захищені зупинкові комплекси», – розповів заступник голови КМДА.

Крім того, профільний департамент має розглянути питання створення санітарно-побутових умов для персоналу та пасажирів на станціях швидкісного трамваю на Троєщині. Також найближчим часом на цих станціях будуть встановлені місця для сидіння.

Загалом, як зазначив заступника голови КМДА, після реконструкції та модернізації колійного господарства на лівому березі буде створений трамвайний коридор, який з’єднає три гілки метро: Сирецько-Печерську, Святошинсько-Броварську та майбутню Подільську-Вигурівську.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, київську вулицю Дмитрівську реконструюють. Столична влада прийняла рішення одночасно з роботами по реконструкції трамвайних колій на вулиці Дмитрівській буде проведено і капітальний ремонт вулиці.

 
Коментарі (0)