ГоловнаНовини ЖКГОСББЩе один банк відновив кредитування ОСББ

Ще один банк відновив кредитування ОСББ

В Україні відновлюється маштабне кредитвання енергоєфективних заходів для домогосподарств ОСББ та ЖБК. Цього тижня відновив видачу кредитів Ощадбанк, а тижнем раніше - Укргазбанк.

Ощадбанк відновлює фінансування ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків) та ЖБК (житлово-будівельних кооперативів), що проводиться у  рамках державної програми енергоефективності, повідомляє Деаржавне агентство з енергоефективності та енергозбереження. 

Було укладено договір про взаємодію між Держенергоефективності та Ощадбанком

«Сьогодні провести термомодернізацію будинків власним коштом складно, тому «теплий» кредит - це реальна можливість  утеплити оселі та значно заощадити. Підтвердження - 206 ОСББ, які минулого року долучились до програми. Наразі їх рахунки за енергоспоживання стали вдвічі менші», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Як раніще повідомлялося, відшкодування за «теплими» кредитами становить від 40% до 70% суми кредитних коштів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів.

Розмір компенсації залежить від кількості квартир у будинку, власники яких отримують субсидії.

 

Державною програмою передбачено відшкодування у таких розмірах:

20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн.) – механізм заміни газових котлів для населення;

30% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн.) – для фізичних осіб для впровадження енергоефективних заходів.

40% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн. в розрахунку на одну квартиру) - для ОСББ та ЖБК, як юридичних осіб, для загальнобудинкових заходів.

70% суми кредиту отримувачам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Цього року Урядом виділено близько 900 мільйонів гривень на компенсацію за «теплими» кредитами.

Як раніше повідомлялось, впродовж минулого тижня Укргазбанк видав "теплих" кредитів на суму 3,2 млн грн. Було видано понад двісті кредитів на заміну котлів, прижбання енергоефективного обладнання та заходи з енергоефективності.

 
Коментарі (0)