ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЩе одна країна відмовилася від «Південного потоку»

Ще одна країна відмовилася від «Південного потоку»

Роботи з будівництва «Південного потоку» припинені в Сербії. Там це пояснюють залежністю від Болгарії. У Сербії чекають врегулювання питань будівництва газопроводу між ЄС і Росією.

У Сербії змушені відкласти роботи за проектом газопроводу «Південний потік». Це пов'язано з заявою влади сусідньої Болгарії про призупинення будівництва. Про це заявила у понеділок Віце-прем'єр і міністр у справах транспорту і інфраструктури країни Зорана Михайлович, пише РИА Новости.

«Болгарія - це центр. Таким чином, поки не будуть закінчені переговори Болгарії з Брюсселем і Євросоюзу з Росією, стоїмо і ми. Або поки Росія не змінить маршрут. Але в будь-якому випадку і перший, і другий сценарій означають відстрочку робіт в нашій країні», - сказала Зорана Михайлович.
 
У неділю Прем'єр Болгарії країни Пламен Орешарски розпорядився призупинити роботи в рамках проекту з будівництва газопроводу «Південний потік» для проведення консультацій з Єврокомісією. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», російська сторона твердо має намір реалізувати проект «Південний потік». У РФ готові не тільки прокладати газопровід в обхід країн-членів ЄС, але і піти на найневигідніші для країни заходи - повністю взяти на себе фінансування будівництва.
 
Коментарі (0)