ГоловнаНовини ЖКГОСББЩо буде, якщо до 1 січня 2021 року співвласники не створять ОСББ?

Що буде, якщо до 1 січня 2021 року співвласники не створять ОСББ?

За словами юриста Марії Осипчук проведенню конкурсу карантин заважати не буде, конкурсна комісія зможе зібратися і в режимі онлайн
У багатоквартирних будинках, у яких станом на 1 січня 2021 року не створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, співвласниками не прийнято рішення про форму управління багатоквартирним будинком та не оголошено конкурс із призначення управителя багатоквартирного будинку - то виконавчий орган місцевої ради (або інший орган)  зобов’язаний буде оголосити і провести такий конкурс до 1 травня 2021 року, про це повідомила Sud.ua
 
Про це йдеться у прийнятому Верховною Радою законопроєкті №2458 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг».
 
Юристка з питань управління житлом Марія Осипчук підкреслює, що ця норма закону - це логічний наслідок того, що наразі є багато будинків де форма правління не визначена.
 
«Це логічний наслідок того, що є багато будинків в Україні, де форма правління не визначена, де працюють старі ЖЕКи та в них не вистачає грошей на утримання, тому логічно, що для таких будинків мають провести конкурс.
 
Що до того, чому я не можу сказати, що проведення конкурсу - це добре, то це тому, що у законопроєкті передбачено, що провести цей конкурс потрібно до 1 травня 2021 року. П’яти місяців для багатьох органів місцевого самоврядування може бути занадто мало, щоб провести конкурс для всіх багатоквартирних будинків, які не визначились з управителем. Тому цілком можливо, що ця норма закону, не розв’яже ту проблему, яка зараз існує».
 
За словами Марії Осипчук проведенню конкурсу карантин заважати не буде, конкурсна комісія зможе зібратися і в режимі онлайн.
 
«Питання в тому, що тут не карантин може заважати, тут може заважати, те, що в органів місцевого самоврядування, немає інформації, про всі будинки, які не визначились з формою управління, і деякі з них, можуть не встигнути цю інформацію зібрати».
 

Окрім цього, вона наголосила, що документом не передбачається відповідальність за не проведення такого конкурсу. 

 
Коментарі (0)