ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВласний газ на потреби населення «не пускає» законодавство

Власний газ на потреби населення «не пускає» законодавство

Щоб забезпечити українців газом лише власного видобутку, потрібно внести зміни у законодавство. Наразі, на потреби населення «блакитне» паливо комбінується з власного та імпортованого.

Для того, щоб весь газ українського видобутку йшов на потреби населення, потрібно внести зміни до чинного законодавства. Про це заявив Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв інтерв’ю одному з телеканалів.

«Для потреб населення іде комбінація, як газу власного видобутку, так і імпортованого газу, оскільки імпортованого газу для потреб населення не вистачає. Також знаючи улюблений коментар цієї групи фахівців, скажу – якщо є таке бажання, то є Верховна Рада, є законодавство. Змінюйте його, будь ласка, шановні панове, міняйте режим використання українського газу, можливо, тоді ми зможемо направляти весь газ, який виробляється в Україні для населення», – заявив пан Коболєв.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у «Нафтогазі» заявляють, що Україна цього року добре підготувалась до зими, в порівнянні з минулим роком. Зокрема, для проходження опалювального сезону у газосховищах накопичено на 1 млрд кубометрів газу більше, ніж в аналогічний період 2014-го.

 
Коментарі (0)