ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна підготувала до зими більше газу

Україна підготувала до зими більше газу

У «Нафтогазі» заявляють, що Україна цього року добре підготувалась до зими, в порівнянні з минулим роком. Зокрема, для проходження опалювального сезону у газосховищах накопичено на 1 млрд кубометрів газу більше, ніж в аналогічний період 2014-го

Цього року Україна краще підготувалась в питаннях запасів природного газу до проходження опалювального сезону. Про це заявив голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв в інтерв’ю одному з телеканалів.

За його словами, цьогорічні запаси «блакитного» палива перевищують минулорічні на 1 млрд куб. м.

«Ми досягли такого рівня газу в підземці (підземних газових сховищах - ред.), який ми і планували. Цей рівень на 1 млрд куб. метрів вище, ніж у минулому році, аныж в попередній період. У комбінації з меншим споживанням газу в Україні ми вважаємо, що до цього опалювального сезону ми підготовлені краще, ніж у минулому році», - сказав він.

В той же час, згідно з даними асоціації Європейський операторів підземних газових сховищ, обсяги газу у вітчизняних ПСГ зменшились на 0,02% до 17,031 млрд куб м.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за тиждень скоротили заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» за природний газ на 465 млн грн (2,3%) – до 19,8 млрд грн.

 
Коментарі (0)