ГоловнаНовини ЖКГТранспортШирина залізничних платформ – теж під контролем Президента

Ширина залізничних платформ – теж під контролем Президента

Упродовж березня поточного року має бути розроблена концепція безпеки пасажирських перевезень на залізничному транспорті з урахуванням досвіду держав – членів Європейського союзу

Упродовж березня поточного року має бути розроблена концепція безпеки пасажирських перевезень на залізничному транспорті з урахуванням досвіду держав – членів Європейського союзу.

Про це йдеться у Національному плані дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки, затвердженому Указом Президента України №  187/2012  від 12.03.2012.

Серед низки заходів, зокрема, передбачено запровадження в Україні європейських стандартів мінімальної ширини острівних пасажирських платформ. У березні має бути розроблена концепція безпеки пасажирських перевезень на залізничному транспорті, обов’язкове встановлення на острівних платформах спеціальних бар’єрів, що убезпечують пасажирів. Також буде запроваджений єдиний стандарт обмежувальної лінії жовтого кольору на усіх пасажирських платформах, єдиний стандарт голосового попередження про наближення швидкісних поїздів на станціях та у пунктах зупинки на маршрутах швидкісних поїздів.

Нагадаємо, що Укрзалізниця запроваджує швидкісний залізничний рух, для чого проводяться роботи з модернізації інфраструктури, придбання новітнього рухомого складу. Передбачено, що нові швидкісні поїзди будуть курсувати українськими коліями вже напередодні проведення в Україні Євро-2012.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)