ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГШлапак: Уряд закладає у тариф свої газові провали

Шлапак: Уряд закладає у тариф свої газові провали

Побутових споживачів можна забезпечити українським газом власного видобутку, не перекладаючи на населення непідйомний тарифний вантаж

Побутових споживачів можна забезпечити українським газом власного видобутку, не перекладаючи на населення непідйомний тарифний вантаж.

Про це заявила Алла Шлапак, лідер руху Соціальна справедливість, депутат Київради.

– Завжди йшлося про те, що українського газу достатньо, щоб забезпечити їм українського громадянина за доступною ціною. Але сьогодні політичної волі на це немає. Газ українського видобутку нам обіцяли всі ті, хто сьогодні керує профільними міністерствами, хто розподіляє газовий ринок, хто більше всіх спекулює на газовій тематиці з екранів телевізорів. Але вони не змогли знайти політичної волі, щоб забезпечити газом українського видобутку хоча б населення України, – сказала Шлапак в програмі Vox Populi на телеканалі ZiK.

За її словами, зараз підвищення газових тарифів – неминучий захід:

– Чи має Кабінет міністрів можливість не підвищувати ціну газу? Сьогодні вже не має. Тому що чотири роки роботи уряду пішли в нікуди. Рівень соціального забезпечення українських родин не покращився, а погіршився. Нас просили потерпіти – потерпіли. Але сьогодні Міжнародний валютний фонд чітко вимагає – це одна з головних вимог – підвищення ціни газу для населення, – сказала лідер руху Соціальна справедливість.

Алла Шлапак додала, що традиційно підвищення тарифів на газ призводить до зростання решти цін.

 

 
Коментарі (1)
Володимир Нечай
09 Жовтня 2018 p. 09:49
Заперечую категорично! Автор в притаманному соціалістам стилі перекрутила всі причинно-наслідкові зв'язки.Про "зростання решти цін". Якщо населення платитиме ринкову ціну за газ, то відбудеться відтік коштів населення з інших конкурентних ринків товарів, послуг - зменшиться попит.Відбудеться збалансування попиту й пропозицій, наслідком якої буде зменшення цін на інші товари. Мало того. Сформується фактор зменшення вартості газу для юридичних споживачів.Але біда- для соціалістів економіка не наука.