ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГШмигаль пообіцяв більше грошей на субсидії

Шмигаль пообіцяв більше грошей на субсидії

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що його уряд, при виникненні необхідності, готове забезпечити виділення додаткових коштів на субсидії

 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що його уряд, при виникненні необхідності, готове забезпечити виділення додаткових коштів на субсидії.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє «Хвиля».

"На сьогодні в бюджеті виділено 36,6 мільярдів гривень для виплат субсидій. Ми готові оплачувати субсидії всім, хто цього потребує. Уряд завчасно звернутися (до Ради - ред.) З чіткими розрахунками, поясненнями і аргументами, якщо буде необхідно збільшення. На сьогоднішній день такі розрахунки відсутні ", - підкреслив Шмигаль.

За прогнозом прем'єра, додаткові бюджетні гроші будуть потрібні, тільки якщо субсидії будуть виплачуватися в таких же обсягах, як і в січні.

Шмигаль зазначив, що суму, необхідну для виплат субсидій, вважатимуть за підсумками першого півріччя 2021 року.

Раніше повідомлялося, що міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що фінансування програми субсидій потрібно збільшити на 10 млрд гривень.

Відзначається, що виплати повинні покрити різницю між старим тарифом на світло і новим, а нараховувати їх будуть всім, хто користується електрокотлами для обігріву будинків. Субсидію виплачуватимуть 3 місяці - в січні, лютому і березні, однак ті, хто вже отримує субсидію, нову пільгу не отримає.

 

 

 
Коментарі (0)