ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Шмигаль рекламує трирічний контракт від "Нафтогазу" перед місцевими владами

Шмигаль рекламує трирічний контракт від "Нафтогазу" перед місцевими владами

Місцева влада має скористатися пропозицією «Нафтогазу України» та забезпечити укладання комунальними тепловиробниками контрактів на закупівлю газу за фіксованою річною ціною
Місцева влада має скористатися пропозицією «Нафтогазу України» та забезпечити укладання комунальними тепловиробниками контрактів на закупівлю газу за фіксованою річною ціною.
 
Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 4 серпня, повідомила пресслужба Кабміну.
 
«Місцеві керівники тепер фактично визначають, які суми люди отримують за гарячу воду та тепло у своїх платіжках. Тому закликаю комунальні підприємства, якими опікується місцева влада, переходити на трирічний контракт із НАК «Нафтогаз України», у якому передбачена ціна 7,42 грн за куб. м (з ПДВ). Така ціна діятиме цілий рік, незалежно від коливань на газових ринках», — розповів Денис Шмигаль.
 
Прем’єр-міністр підкреслив, що ціни на газ у Європі та світі перебувають на одній із найвищих позначок за останні 10 років.
 

«Правильне управління підприємствами теплопостачання з боку місцевих керівників — це питання не лише енергетичної безпеки, а також соціальної підтримки громадян, які отримуватимуть менші платіжки», — підсумував Шмигаль. 

 
Коментарі (0)