ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаШмигаль вкотре запевнив в відсутності планів по віяловим відключенням

Шмигаль вкотре запевнив в відсутності планів по віяловим відключенням

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що ані Кабінет Міністрів, ані регулятор не планують віялових відключень електроенергії на терені Україні.

 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що ані Кабінет Міністрів, ані регулятор не планують віялових відключень електроенергії на терені Україні. Про це чиновник днями заявив у інтерв'ю Радіо Свобода.

"Віялові відключення - це складна державна процедура, якою управляє оператор систем розподілу. Вони полягають у системному відключенні регіонів, тобто цілих областей, або цілих районів щонайменше. Ці речі оголошуються, приймаються відповідні рішення, які є публічними. І, звичайно, суспільство про такі відключення знає.

І це різний масштаб і рівень у порівнянні з плановими ремонтами, які відбуваються в мережі. На сьогодні жодною організацією, регулятором, урядом, ніким в Україні не плануються віялові відключення. Таких планів підготовки немає", - розповів Шмигаль.

Прем'єр-міністр наголосив, що протягом року в окремих регіонах, населених пунктах проводяться планові ремонти мереж. Про їх терміни та відповідальних за роботи можна дізнатися на сайті Міністерства енергетики України. 

 

 

 
Коментарі (0)