ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВолиняни дочекалися електроенергетичного покращення

Волиняни дочекалися електроенергетичного покращення

Волинській області прогнозують покращення електропостачання. У регіоні збудували високовольтну лінію електропередач довжиною у 18 км.

У Любомльському районі збудували високовольтну лінію електропередач довжиною 18 км для комплексного забезпечення міжнародного автомобільного прикордонного переходу «Ягодин» та прилеглих населених пунктів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Повітряна лінія напругою 35 тис. вольт забезпечуватиме безперебійним електропостачанням перехід та прилеглі населені пункти.

Наразі енергетики протягнули лінію від вже існуючої Любомльської підстанції напругою 110 тис. вольт до села Старовойтове. Наступного ж року збудують ще одну підстанцію напругою 35/10 кіловольт.

Зауважимо, за роки незалежності України — це перше за масштабами будівництво лінії такої напруги в області. Інвестиції, витрачені на нього, ПАТ «Волиньобленерго» закладало в свої програми ще з 2008 року. Кошти і на підготовчі роботи (відведення земельних ділянок, проектно-кошторисну документацію та ін.) і безпосередньо на будівництво лінії передбачалися щороку і були профінансовані в повному обсязі. Загалом же енергетики витратили на будівництво цього об'єкту 7,1 млн грн.

 
Коментарі (0)