ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Шторм заважає підключити Генічеськ до теплопостачання

Шторм заважає підключити Генічеськ до теплопостачання

Через шторм в Азовському морі місто Генічеськ не можуть підключити до теплопостачання
Через шторм в Азовському морі біля міста Генічеськ затримується підключення мешконців міста до теплопостачання, повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.
 
Підключення до теплопостачання ускладнюється у м. Генічеськ, де, складні погодні умови поки що не дозволяють спеціалістам збільшити потужності газовидобувних свердловин біля Арабатської стрілки. Через шторм в Азовському морі спеціалісти ПрАТ „Пласт“ не можуть дістатися до видобувних платформ над газовими свердловинами.
 
Наразі, з метою врегулювання ситуації та координації всіх служб та відомств, в тому числі головного управління МНС України в Херсонській області, на Херсонщині створено оперативний штаб під керівництвом в.о. заступника голови ОДА Олександра Адамчика.
 
Він запевнив, що найближчим часом видобуток із газових свердловин у Генічеському районі буде збільшено. Наразі у зв’язку із аварійним відключенням, що обумовлене падінням тиску в газопроводі, без газопостачання залишаються 665 абонентів м.Генічеська.

Видобуток газу на газових свердловинах у с.Стрілковому в літній час традиційно зменшується через сезонне зниження споживання газу. А планове збільшення потужностей свердловин, заплановане на осінній період, співпало із різким погіршенням погодних умов — штормом в Азовському морі. 

 
Коментарі (0)