ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняШтраф від України у «Газпромі» не вважають загрозою для транзиту газу

Штраф від України у «Газпромі» не вважають загрозою для транзиту газу

Пред’явлені Антимонопольним комітетом України претензії щодо зловживання монополією, у «Газпромі» не вважають загрозою для здійснення транзиту газу територією України в ЄС. Російська сторона у цьому питання спирається на діючий контракт між «Нафтогазом» т

Накладений Антимонопольним комітетом України на ВАТ «Газпром» штраф за порушення монопольного становища на ринку транзиту газу, російська сторона не розцінює як загрозу для транспортування територією України «блакитного» палива до Європи. Про це журналістам заявив заступник Міністра енергетики РФ Анатолій Яновський, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ніяк не вплине (виставлення претензій АМКУ, - ред.). Контракт повинен виконуватися», - сказав російський посадовець.

За його ловами, між «Газпромом» та «Нафтогазом» є контракт щодо надання послуг з транзиту газу в рамках правового поля, і всі суперечності повинні вирішуватись лише у міжнародному арбітражі.

«У «Газпрому» є контракт з «Нафтогаз України». Цей контракт укладено в рамках правового поля. Там є процедура вирішення спору, причому арбітражна процедура. Арбітраж в одній з європейських країн. Відповідно, якщо одна із сторін подасть в арбітраж, то ця справа буде розглядатися в арбітражі», - замаміністра.

Нагадаємо, що Україна звинувачує «Газпром» у зловживанні монополією на ринку транзиту газу. У зв’язку з цим російській компанії виставлено штраф у розмірі більше 80 млрд грн. Відповідне рішення було прийнято АМКУ.

 
Коментарі (0)