ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаШвеція долучиться до створення українського Фонду енергоефективності

Швеція долучиться до створення українського Фонду енергоефективності

Україна запросила Швецію долучитись до створення Фонду енергоефективності. У свою чергу Королівство Швеція схвально оцінило проведення реформ в енергетичній галузі України.

Україна запросила Швецію долучитись до створення Фонду енергоефективності. Про це сказав Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час зустрічі з Міністром з питань міжнародного співробітництва з метою розвитку Ізабеллою Льовін (Швеція), повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Ми дуже зацікавленні у вивчені шведського досвіду та розраховуємо на експертну й технічну допомогу у впровадження енероефективних заходів», - зазначив Зубко.

У свою чергу Льовін схвально оцінила проведення реформ в Україні, зокрема в енергетичній галузі.

«Ми готові ділитись з Україною своїм досвідом та надавати експертну допомогу в питаннях енергозбереження», - запевнила вона.

Окрім того, Зубко нагадав, що зацікавленість в участі у Фонді енергоефективності вже висловив німецький уряд, який долучався до розробки його концепції.

«Ринок енергоефективності України складає приблизно 55 млрд євро. Ми створюємо прозорі і зрозумілі умови для приходу і роботи інвесторів в галузі енергоефективності», - сказав він.

Зубко нагадав, що вже прийнято закони про енергосервісні компанії, про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку, які надають умови для розвитку ринку енергоефективності. На черзі - прийняття законів про житлово-комунальні послуги та комерційний облік, а також про енергоефективність будівель.

Нагадаємо, Мінрегіон планує залучити у 2016 році майже 6 млрд грн на впровадження заходів з енергоефективності та регіонального розвитку. У Міністерстві зазначили, що реформи децентралізації та енергоефективності є ключовими для країни.

 
Коментарі (0)