ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняШвеція виділила €26,4 мільйона для грантової підтримки проєктів енергоефективності

Швеція виділила €26,4 мільйона для грантової підтримки проєктів енергоефективності

Швеція виділила 26,4 млн євро фонду Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership для грантової підтримки проєктів енергоефективності в Україні
Швеція виділила 26,4 млн євро фонду Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership для грантової підтримки проєктів енергоефективності в Україні. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктe, пише "україна Комунальна".
 
Далі виділені Урядом Швеції кошти будуть спрямовані за рішенням донорів Фонду Е5Р у вигляді грантової підтримки громадам. Зокрема йдеться про ті, що отримують кредитні кошти від європейських фінансових установ/банків на реалізацію проєктів у сфері централізованого тепло-, водопостачання, підвищення енергоефективності у будівлях комунальної форми власності, розвиток міського електротранспорту, відновлювальної енергетики.
 
За підтримки Фонду E5P вже було реалізовано десять великих інфраструктурних проєктів у сфері централізованого опалення та заходів з енергоефективності громадських будівель та енергозаощадження.

Нагадаємо, фонд E5P допомагає Україні надаючи грантові кошти для реалізації критично важливих проєктів з енергоефективності для забезпечення економії енергії, скорочення викидів вуглекислого газу (CO2) та інших парникових газів. Загальна сума акумульованих у Фонді E5P коштів на сьогодні становить €240 мільйонів. Раніше, у грудні Швеція вже надавала €18,1 мільйона на підтримку України через Фонд E5P. 

 
Коментарі (0)