ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаШвейцарія відмовляється від атомної енергетики

Швейцарія відмовляється від атомної енергетики

У Швейцарії схвалили нову енергетичну реформу

На референдумі у Швейцарії перемогли прихильники відмови від АЕС.

У неділю, 21 травня, У Швейцарії відбувся референдум щодо енергетичної реформи. 

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на Швейцарське радіо і телебачення (RTS), безпосередньо посилаючись на результати онлайн-підрахунку голосів.

У Швейцарії на референдумі щодо енергетичної реформи перемогли прихильники відмови від атомних електростанцій (АЕС) на користь переходу на поновлювані джерела енергії. 

«Громадяни Швейцарії схвалила новий закон щодо енергетичної стратегії до 2050 року. За нього віддали 58,21% голосів, проти - 41,79%. Лише в чотирьох з 26 кантонів і напівкантонів громадяни сказали «ні» переходу на поновлювані джерела енергії», - повідомляє RTS.

Відзначимо, що на референдумі вирішувалися питання  відмови від будівництва нових атомних електростанцій, а також скорочення використання в країні таких традиційних джерел електроенергії, як газ і вугілля. Їх мають замінити на відновлювані джерела: сонячна, вітрова енергія, спалювання біомаси тощо. Для полегшення переходу на альтернативні джерела енергії з бюджету планують виділятися додаткові кошти.

Зазначимо, розроблена в Швейцарії «Енергетична стратегія – 2050» стала реакцією на аварію на атомній станції «Фукусіма-1» в 2011 році в Японії. Згідно стратегії, Швейцарія відмовляється від будівництва нових АЕС, а також закриє п'ять існуючих. Крім того, енергетична реформа передбачає перехід на поновлювані джерела енергії, включаючи гідроелектростанції, вітряки та сонячні установки.

 

 
Коментарі (0)