ГоловнаНовини ЖКГТранспортШвидкісні поїзди ходитимуть уночі

Швидкісні поїзди ходитимуть уночі

Українці зможуть скористатися вночі послугами нових швидкісних поїздів. «Укрзалізниця» планує оновлення рухомого складу. Коли задумане здійсниться - не зазначають, втім, обіцяють вже у наступному році.

«Укрзалізниця» готує запуск нічних швидкісних поїздів. Про це повідомляють «Вести» з посиланням на координатора реформування транспортної галузі при президентові Олександра Каву.

За словами чиновника, зараз планується закупівля нових поїздів.

«Будуть збережені купе і плацкарт, але вони стануть у рази комфортнішими, а поїзди довезуть до місця призначення швидше. Приміром, зараз зі Львова в Донецьк доводиться добиратися майже добу. А в нових швидкісних поїздах можна буде встигнути за 11-12 годин - сісти у Львові ввечері і бути на місці в Донецьку вранці, - запевняють у залізничному відомстві. - Правда, коли приїде до нас перший такий потяг, ще не відомо. Але це буде точно вже у 2014 році».

Також в «Укрзалізниці» планують почати оновлювати рухомий склад. Зокрема, вирішено закупити нові швидкісні електровози, які зможуть замінити старенькі радянські електрички, які досі з'єднують міста.

За словами Олександра Кави, електровози будуть закуповуватися в Росії і Україні, для цього буде налагоджено спільне виробництво електровозів з чеською компанією Skoda.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, зараз вже вступило в дію одне з нововведеннь «Укрзалізниці». З 1 жовтня пасажири можуть оформляти поїздку з однією пересадкою на одному бланку.

 
Коментарі (0)