ГоловнаНовини ЖКГТранспортШвидкісні поїзди скоротять відстань між обласними центрами

Швидкісні поїзди скоротять відстань між обласними центрами

З Луганська у Донецьк і навпаки можна буде дістатися швидше. Місцева влада обіцяє спрямувати у цьому напрямі швидкісний комфортабельний поїзд Skoda.

З весни цього року між Луганськом та Донецьком почне курсувати швидкісний комфортабельний поїзд Skoda. Про це заявив перший заступник голови облдержадміністрації Едуард Лозовський, - повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

Тепер з одного обласного центру в інший можна буде доїхати за менш ніж дві години, оскільки Skoda розвиває швидкість до 140 км/ч.
«Ми сподіваємося, що це тільки перший крок у модернізації пасажирських залізничних перевезень, і незабаром буде налагоджено швидкісне сполучення з Києвом, а в перспективі - з Москвою й іншими великими містами Російської Федерації», - зазначив Едуард Лозовський.

Що ж стосується приміських перевезень, то, за словами першого заступника голови ОДА, вже є домовленість з Донецькою залізницею про оптимізацію автобусних і залізничних маршрутів.

«Для зручності пасажирів автостанції будуть розташовуватися в безпосередній близькості від залізничного вокзалу, а графіки прямування автобусів і поїздів - узгоджуватися, щоб скоротити розрив у часі між рухом цих видів транспорту. Таким чином, людина, приїхавши потягом, скажімо, в обласний центр, зможе комфортно дістатися автобусом до населеного пункту, в якому немає залізничного сполучення», - пояснив суть очікуваних перетворень Едуард Лозовський.

При цьому тарифи на пасажирські перевезення повинні залишатися стабільними.

«Необхідно підвищувати комфорт перевезень та їх безпеку, але при цьому дуже обережно ставитися до вартості проїзду. Приміські поїзди сьогодні є свого роду «соціальним» видом транспорту. Тому потрібно шукати інші резерви для підвищення рентабельності пасажирських перевезень. Скажімо, за рахунок продуктивності праці, оптимізації маршрутної мережі і т.д. І ми зараз займаємося цими питаннями спільно з Донецькою залізницею», - зазначив Едуард Лозовський.

Зокрема, розглядається можливість виготовлення нового рухомого складу (наприклад, рейкових автобусів) на ПАТ «Луганськтепловоз». При цьому завод готовий виконувати такі замовлення для залізниці за лізинговими схемами.

 
Коментарі (0)