ГоловнаНовини ЖКГТранспортШвидкісний поїзд з'єднає обласні центри

Швидкісний поїзд з'єднає обласні центри

Одесу з Києвом можуть сполучити швидкісним поїздом, час руху якого складе менше чотирьох годин. Потяги вже проходять тестування.

Вже мінімум два місяці на маршруті Одеса - Київ проводяться тестові випробування: пробують модернізований, але ще чехословацький локомотив НС-8, і експериментальний поїзд, зібраний на Крюківському вагонобудівному заводі в Кременчуці. Про це повідомляють «Вести.ua».

У грудні новий поїзд зістикували з вагонами «Чорноморця» і відправили в столицю. Склад проходить випробування, можливо, в майбутньому він буде курсувати між Києвом і Одесою, але поки що про конкретні терміни говорити рано. Якщо проект запустять, час у дорозі скоротиться в два рази.

На Крюківському заводі розповіли, що їхні електропоїзди можуть розганятися до 200 км/год. Середня швидкість не перевищить 160 км/год, на стільки дозволяє залізниця. В електропоїзді є вагони першого, другого та туристичного класів, він може перевозити 609 пасажирів, у тому числі в інвалідних візках. Всі внутрішні приміщення поїзда відносяться до житлової зони, тобто в будь-який час року в усіх приміщеннях забезпечується комфортна температура, включаючи тамбури. У вагонах існує система гарячого харчування, як у цивільній авіації. До речі, у поїздах є подвійне резервування по потужності, це означає, що у випадку аварії в зимовий час поїзд не перестане опалюватися, один трансформатор впорається з навантаженням. Є розетки для підзарядки телефону, а також Wi-Fi.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», з весни цього року з Луганська у Донецьк і навпаки можна буде дістатися швидше. Місцева влада обіцяє спрямувати у цьому напрямі швидкісний поїзд «Skoda».

 
Коментарі (0)