ГоловнаНовини ЖКГТранспортСистема пільг на проїзд у транспорті «застрягла» у корупції

Система пільг на проїзд у транспорті «застрягла» у корупції

В Кабміні переконані: в Україні система пільг на проїзд у транспорті – це корупційний механізм. Тому, за словами чиновників, однією з основних реформ у соціальній сфері є наведення порядку в цій системі.

Наразі пільги на поїзд у транспорті – це корупційний механізм розрахунків держави з надавачами послуг. Транспортники пишуть «фантастичні» суми компенсації за перевезення пільговиків, а держава платить за це гроші. Про це заявив Міністр соціальної політики Павло Розенко, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

За словами Павла Розенка, однією з основних реформ у соціальній сфері є наведення порядку в системі пільг, зокрема пільг на проїзд у громадському транспорті. 
 
«На сьогодні пільги на поїзд у транспорті – це чисто корупційний механізм розрахунків держави з надавачами послуг, коли транспортники нам пишуть зі стелі фантастичні цифри по перевезенню пільговиків, а держава платить за це гроші», - сказав він.
 
«Я є прихильником того, щоб не всім категоріям, а лише малозабезпеченим категоріям пільговиків, які справді не можуть заплатити за проїзд, держава  надавала адресну соціальну допомогу у грошовому вигляді», - наголосив Павло Розенко.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у КП «Київпастранс» підбили підсумки роботи після підняття тарифу. Як зазначили в КП, наразі вирішено проблему з виплатами заробітної плати працівникам підприємства та розпочато відновлення естетичного, як внутрішнього так і зовнішнього вигляду рухомого складу.
 
Коментарі (0)