ГоловнаНовини ЖКГЖитлоСистему забезпечення житлом військових визнали неефективною

Систему забезпечення житлом військових визнали неефективною

Українські воїни вимушені стояти в чергах на квартири десятиліттями. Адже нинішня державна система забезпечення житлом військовослужбовців неефективна. Чиновники мають намір реформувати відповідний механізм.
У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ назвали неефективною систему забезпечення військовослужбовців житлом. Наразі воїни отримують квартири з затримкою приблизно до 30 років. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр, очільник Мінрегіону Геннадій Зубко, передає прес-служба уряду.
 
«На жаль, державна система забезпечення житлом військовослужбовців не забезпечує існуючі потреби. На цей час військові отримують квартири з затримкою до 27 років. На квартирному обліку на початок 2015 року перебувало 41867 осіб. У 2015 році за першими двома лотами конкурсу щодо закупівлі житла у Житомирі передбачається придбати 65 квартир військовослужбовцям. До прикладу, у 2013 році житло отримали лише 365 сімей по всій Україні. Зрозуміло, що ця існуюча система забезпечення житлом військових неефективна і не в змозі вирішити цю проблему», - зазначив він.
 
За словами урядовця, Мінрегіон разом з Міноборони розробило Концепцію реформування забезпечення житлом військовослужбовців Збройних Сил України, яка розроблена із врахуванням відповідного досвіду країн НАТО.
 
«Мета цієї нової концепції – забезпечити житлом як військовослужбовців звільнених із військової служби, так і службовим житлом тих, хто сьогодні несе службу», - сказав пан Зубко.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Україні призупинено кілька державних житлових програм. Це зумовлено нестачею коштів у Державному бюджеті на ці цілі. Наразі повністю діє лише одна програма щодо забезпечення населення житлом.
 
Коментарі (0)