ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСитуація із накопиченням вугілля на складах ТЕС залишається критичною - Міненерго

Ситуація із накопиченням вугілля на складах ТЕС залишається критичною - Міненерго

На сьогодні на складах ТЕС знаходиться 750 тисяч тон, і це удвічі менше, аніж має бути відповідно до графіка станом на 25 серпня. І це менше, аніж було минулого тижня.
На сьогодні на складах ТЕС знаходиться 750 тисяч тон, і це удвічі менше, аніж має бути відповідно до графіка станом на 25 серпня. І це менше, аніж було минулого тижня. Запаси антрациту теж критичні – відстають від запланованого у півтора рази, про це повідомила пресслужба у Міненерго.
 
Щоправда, збільшуються запаси газового вугілля. За останній тиждень вони зросли – на понад 2% – до 501 тис. тонн. У профільному відомстві пояснюють це наслідком зменшення виробництва електроенергії на ТЕС на вихідних.
 
Але в той же час, Україна стала активніше закуповувати енергетичне вугілля. За перші шість місяців року купили на понад 10 мільйонів тонн більше, або на 17%. Це якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року. Відчутно зросла частка завезеного енергетичного вугілля з Росії – на 12,5% більше. І Росія нині залишається основним постачальником вугілля в Україну.
 
При цьому Україна також стала більше закуповувати енергетичного вугілля у Казахстану та Польші. А от імпорт американського вугілля – навпаки скоротився – більше аніж на чверть.
 
Нагадаємо, Міненерго звернулось до державних банків щодо кредитування закупівлі вугілля, адже ПАТ «Центренерго» коштів на його придбання не має.
 

Очікується, що завдяки отриманню кредитів ПАТ «Центренерго» зможе забезпечити необхідний запас вугілля для опалювального сезону. 

 
Коментарі (0)