ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняСитуація з питною водою в Криму визнана російськими окупаційною владою катастрофічною

Ситуація з питною водою в Криму визнана російськими окупаційною владою катастрофічною

До 1 лютого в водосховищах анексованого Криму накопичилося води майже в два з половиною рази менше, ніж до того ж місяця минулого року
До 1 лютого в водосховищах анексованого Криму накопичилося води майже в два з половиною рази менше, ніж до того ж місяця минулого року, повідомляє Кримське управління з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища.
 
При цьому восени минулого року ситуація з питною водою в Криму була визнана російськими окупаційними властями півострова "катастрофічною". Так, з-за висихання водоймищ жителі Сімферополя, одного з найбільших кримських міст, могли користуватися водою тільки чотири години на добу, погодинний графік подачі води вводили в курортних містах Алушта і Партеніт, а в Севастополі через дефіцит питної води оголошували "режим підвищеної готовності".
 
До анексії Криму близько 85 відсотків потреб місцевих жителів в прісній воді забезпечував Північно-Кримський канал, що йде від Дніпра. Після референдуму про приєднання до Росії, легітимність якого міжнародне співтовариство не визнає, Україна канал перекрила. Влада країни заявляє, що мова про відновлення водопостачання може йти тільки після деокупацію півострова.
 

Російська влада з 2014 року обіцяють вирішити проблему з водопостачанням в Криму. На ці цілі збиралися виділити десятки мільярдів рублів з федерального бюджету, однак заплановані водосховища до сих пір не побудовані, проекти щодо вирішення проблеми змінюють один одного, а жителів півострова примушують до жорсткої економії. 

 
Коментарі (0)