ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняСитуація з водопостачанням на Донбасі залишається критичною

Ситуація з водопостачанням на Донбасі залишається критичною

Ситуація з водопостачанням на Донбасі залишається критичною, працює лише одна з гілок водогону, це на сторінці у Facebook повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ТПО України.
Ситуація з водопостачанням на Донбасі залишається критичною, працює лише одна з гілок водогону, це на сторінці у Facebook повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ТПО України.
 
“З лютого 2017 року через постійні обстріли з боку непідконтрольних Україні територій Південно-Донбаський водогін функціонує в надзвичайно складних умовах. Наразі працює лише одна з двох гілок водогону. Вода по цій гілці подається з приблизними втратами — 1000 кубічних метрів на годину, відповідно до даних КП „Вода Донбасу“. Це дозволяє забезпечити базові потреби регіону у технічній та питній воді, але постійно є загроза нових обстрілів. Станом на 18:00 24 червня ситуація залишається незмінною”, — йдеться у повідомленні міністерства.
Головною проблемою є неспроможність українських спеціалістів виконувати ремонтні роботи.
 
“Найперша проблема на сьогодні — українські спеціалісти не можуть виконувати ремонтні роботи у буферній зоні та на лінії зіткнення. Україна просить російську сторону надати доступ до водогону і дозволити виконання ремонтних робіт. Російська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін жодних гарантій не надає”, — повідомляють у Міністерстві.

За інформацією КП “Вода Донбасу”, фото, яке раніше поширила Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, зроблене в районі Авдієвської промзони (Ясиноватська розв’язка, дорога на Покровськ (колишній Красноармійськ). Зображена теча, ймовірно, виникла під час бойових дій у січні-лютому 2017 року. Саме тоді була пошкоджена одна гілка Південно-Донбаського водогону. Місце пошкодження достеменно не було встановлене. Було ухвалено рішення перекрити дану гілку водогону. 

 
Коментарі (0)