ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСкасована норма про обов’язкове проектування сміттєпроводів почне діяти у вересні

Скасована норма про обов’язкове проектування сміттєпроводів почне діяти у вересні

Мінрегіон опубліковав в інформаційному бюлетені зміну в ДБН щодо скасування обов’язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №6/2018 опубліковало в інформаційному бюлетені зміну в ДБН В.2.2-15-2005 «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення» щодо скасування обов’язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках, повідомляє прес-служба міністерства.
 
Зміни в ДБН офіційно вступають в силу з 20 вересня 2018 року.
 
«Восени вже не буде діяти ця стара норма - обов’язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхівках. Наразі опублікована та з 20 вересня офіційно вступає в силу очікувана і важлива зміна в ДБН, яка скасовує її. Тепер необхідність влаштування сміттєпроводів визначатиметься виключно, враховуючи прийнятну систему поводження з відходами в кожному населеному пункті. Вважаю, що це важливий крок назустріч цивілізованим підходам до сортування та переробки сміття», - сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
 
Обов’язкова норма щодо проектування сміттєпроводів буде збережена лише у спеціалізованих будинках для людей з інвалідністю та осіб похилого віку.
 
Нагадаємо, що Мінрегіон також унормовував можливість проектування систем підземного та вакуумного збирання сміття. Відповідні зміни містяться у новому ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», який вступає в силу з 1 вересня 2018 року.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)