ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоСхвалено вимоги до екодизайну для вентиляційних установок та твердопаливних котлів

Схвалено вимоги до екодизайну для вентиляційних установок та твердопаливних котлів

Застосування вимог до екодизайну має покращити енергетичні та екологічні характеристики продукції та поступово витіснить з ринку найбільш енергомісткі товари.
На вчорашньому засіданні Уряду було затверджено технічні регламенти щодо вимог до екодизайну:
 
- для вентиляційних установок;
 
- для твердопаливних котлів;
 
- для професійних холодильних шаф для зберігання, камер інтенсивного охолоджування та шокового заморожування, конденсаторних агрегатів і холодильних установок.
 
Про це повідомила пресслужба Держенергоефективності.
 
Відповідні постанови Кабінету Міністрів України розроблено Держенергоефективності спільно з Міненерго у рамках імплементації 125-ї Директиви ЄС.
 
У технічних регламентах встановлено європейські стандарти до екодизайну стосовно питомого енергоспоживання та рівня звукової потужності, сезонної енергоефективності обігріву приміщень та сезонних викидів твердих частинок, газоподібних органічних сполук, монооксиду вуглецю і оксидів азоту під час обігріву приміщень.
 
Застосування вимог до екодизайну має покращити енергетичні та екологічні характеристики продукції та поступово витіснить з ринку найбільш енергомісткі товари. Таке обладнання економно споживатиме паливно-енергетичні ресурси, матиме тривалий термін експлуатації та зменшить негативний вплив на екологію.
 
Тож, споживачі матимуть асортимент вентиляційних установок, твердопаливних котлів та професійних холодильних шаф, використання яких буде більш ощадливим у порівнянні з іншими.
 

У Держенергоефективності вважають, що вітчизняні виробники отримають рівні конкурентні можливості із європейськими та зможуть постачати своє обладнання до ринку ЄС. 

 
Коментарі (0)