ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняСкільки води витекло? - українці більше не питають

Скільки води витекло? - українці більше не питають

Частка оснащення обліком споживання питної води до загальної кількості усіх абонентів централізованого питного водопостачання складає 67,3%.

Такі дані оприлюднила Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг, на своєму сайті.

Кількість усіх абонентів централізованого питного водопостачання у міських поселеннях та сільській місцевості складає 11,2 млн одиниць, з них кількість абонентів централізованого питного водопостачання з обліком споживання питної води  - 7,54 млн. Таким чином, частка оснащення обліком споживання питної води до загальної кількості усіх абонентів централізованого питного водопостачання становить 67,3%.

Найбільша частка відпущеної води з обліком усім абонентам склала у Києві (95,9%), Севастополі (95,0%), Івано-Франківській (85,0%), Закарпатській (77,7%), Дніпропетровській (77,7%) та Чернівецькій (77,4%)  областях  при середньому показнику по Україні 67,3%.

Найменша частка відпущеної води з обліком усім абонентам склала у Полтавській (53,7%), Черкаській (54,7%), Чернігівській (55,6%), Волинській (56,9%), Херсонській (57,3%) та Харківській (58,4%) областях.

З 2004 року відбувається збільшення кількості абонентів шляхом облаштування вузлами обліку підприємств, організацій, установ та житлового фонду за рахунок коштів споживачів, бюджетів усіх рівнів, а також при введенні в експлуатацію нових об'єктів, в середньому на 4% щороку.

Середнє значення частки усіх абонентів з обліком споживання води з систем централізованого водопостачання до загальної їх кількості по підприємствах-ліцензіатах Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг становить 65,9%.

Нагадаємо, середній показник оснащення житлових будинків  в Україні приладами комерційного обліку та регулювання теплової енергії на 2 жовтня становить 35%.

 
Коментарі (0)