ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняСкориставшись «будівельною амністією» вже узаконено 9 тисяч будинків

Скориставшись «будівельною амністією» вже узаконено 9 тисяч будинків

Введення у 2018 році механізму «будівельної амністії» для об’єктів незначного класу наслідків (СС1), дозволило українцям узаконити вже близько 9 тисяч будинків
Введення у 2018 році механізму «будівельної амністії» для об’єктів незначного класу наслідків (СС1), дозволило українцям узаконити вже близько 9 тисяч  будинків, про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
"Будівельну реформу, яку ми розпочали у 2015 році, сьогодні дає результат. Завдяки прийнятому законодавству, Україна піднялась на 105 сходинок і отримала 35-ту у щорічному рейтингу Doing Business за індикатором "Отримання дозволів на будівництво", випередивши Австрію, Польщу, Фінляндію, Латвію, Канаду і навіть Японію. Ми децентралізуємо повноваження ДАБІ (100 міст), максимально спростили і скоротили дозвільні процедури, встановили критерії перевірок. у 2018 році стартувала онлайн-платформа "Прозора ДАБІ", до якої вже звернулося понад 1,5 тис забудовників", - аявив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
 

За словами урядовця, ведеться спільна роботу з прокуратурами областей та Генеральним прокурором щодо наведення ладу у сфері держархбудконтролю на місцях. 

 
Коментарі (0)