ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Скромне» відновлення Донбасу обійдеться в півтора мільярди

«Скромне» відновлення Донбасу обійдеться в півтора мільярди

На відновлення постраждалих від бойових дій територій Донбасу, за найскромнішими підрахунками, необхідно витратити півтора мільярди доларів. Такі дані навели у Світовому банку.

Відновлення постраждалих внаслідок бойових дій територій Донбасу обійдеться в 1,5 млрд дол. Втім, така сума розрахована за мінімальною оцінкою. Про це заявила керівник програм із питання інфраструктури та сталого розвитку в Україні, Білорусі, Молдові групи Світового банку Людмила Бутенко, передає «Інтерфакс-Україна».

Вона також повідомили, що наразі розглядається можливість створення спеціального трастового фонду.

«Зараз ми дивимося, як можна залучити кошти, можливе створення певного трастового фонду, в який можна буде залучати інші недержавні кошти», - заявила вона.

Поміж тим, за її словами, оцінку відновлення Луганської та Донецької областей зробив старший консультант Світового Банку. При тому, керівництво Держагенства з питань відновлення Донбасу заявляє, що наразі має вже 300 млн дол. на ці цілі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Укравтодор» в колаборації з Луганською облдержадміністрацією створили спецгрупу з питань функціонування дорожньо-транспортної інфраструктури регіону для відновлення автошляхів. Проте, для ремонту доріг області дорожники намагаються знайти 3 млрд грн.

 
Коментарі (0)