ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСловаччина готова надати Україні газову допомогу

Словаччина готова надати Україні газову допомогу

Словаччина готова допомогти Україні і організувати реверсні поставки газу, однак не готова за це платити. У Братиславі пріоритетними вважають гарантовані і безпечні поставки.

Словаччина готова допомогти Україні в отриманні реверсного газу з Євросоюзу в економічно обгрунтованих межах. На цьому наголосив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, - повідомляє «Укрінформ» з посиланням на TASR.

«Ми готові допомогти їм (Україні. - ред.), але кожна допомога має свої межі й економічно лімітована», - сказав глава словацького уряду.

Пан Фіцо наголосив, що для Словаччини пріоритетом є гарантовані і безпечні поставки російського газу через територію України до Словаччини. На його думку, проблеми для Словаччини можуть спричинити проекти з транспортування російського газу в обхід України, а, значить, і в обхід Словаччини.

Як повідомляла «Україна Комунальна»,  раніше Роберт Фіцо зазначав, що рішення технічного питання про реверс газу в Україну займе мінімум дев'ять місяців. Однак підкреслював, що Словаччина хоче гарантій від українського уряду, що Київ буде виконувати свої комерційні зобов'язання після того, як отримає газ.

 
Коментарі (0)