ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСловаччина експортує Україні газ у прискореному режимі

Словаччина експортує Україні газ у прискореному режимі

Вчора поставки газу зі Словаччини в Україну досягли рекордних 27,6 млн куб. м на добу. Сьогодні заплановано закачати трохи менше, але при цьому збільшити обсяг поставок палива з Польщі.

Поставки природного газу в Україну з боку Словаччини 20 жовтня досягли рекордного значення - 27,6 млн куб. м на добу. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Укртрансгазу».

«Поставки здійснюються у форсованому режимі. Все працює надійно, ніяких позаштатних ситуацій немає», - відзначили в прес-службі.
 
У прес-службі зазначили, що у вівторок з боку Словаччини планується імпортувати 27,4 млн куб. м газу. «Сьогодні поставки по Словаччині ми зменшили на 200 тисяч кубометрів, проте збільшили на ту ж саму цифру з Польщі. Це зроблено для оптимізації плеча транспортування», - говорять в «Укртрансгазі».
За даними компанії, Україна продовжує закачування газу в підземні сховища.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Чехія готова допомогти Україні з оплатою заборгованості за російський газ. Однак, перед тим, як будуть зроблені якісь фінансові операції, Прага повинна отримати гарантії того, що в Україні почнуться реформи.
 
Коментарі (0)