ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСловаччина може збільшити реверс газу в Україну

Словаччина може збільшити реверс газу в Україну

Словаччина пообіцяла, що буде надалі здійснювати поставки газу в Україну. Ймовірно, вона навіть збільшить їх обсяги, попри зниження Росією експорту палива в Словаччину.

Реверс газу з Європи територією Словаччини триватиме, його обсяги можуть бути навіть збільшені. Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» заявив глава МЗС Словаччини Мирослав Лайчак.

«Реверс газу зі Словаччини в Україну триватиме і далі - це я можу підтвердити», - сказав пан Лайчак. Міністр повідомив, що наразі також розглядається можливість збільшення поставок газу в Україну.

Також, пан Лайчак додав: «Зараз Словаччина завдяки своїм постачання забезпечує 20% загальних потреб або 40% імпортних потреб України в газі. Існує можливість збільшити ці показники».

Міністр розповів, що завдяки наявності газу в сховищах, а також наразі ще невисокої температури Словаччина справляється з ситуацією на внутрішньому газовому ринку. Крім того, з питань гази тривають переговори з Російською Федерацією.

«Ми розглядали кілька варіантів, і знайшли рішення, яке не порушує договірних відносин між словацькою та російською компанією. Це Росія визнала. Для нас було важливо допомогти Україні, але і не порушити контрактних відносин із Росією», - сказав Міністр, додавши, що з початку жовтня Словаччина отримує практично лише 50% щоденного обсягу газу, ніж обумовлено контрактом.

«Росія пояснює це технічними проблемами», - повідомив він.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Кабінету міністрів, яка зобов'язувала великі підприємства купувати газ виключно у «Нафтогазу» до кінця зими.

 
Коментарі (0)