ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСловаччина не піддасться на «газові» маніпуляції РФ

Словаччина не піддасться на «газові» маніпуляції РФ

Навіть через скорочення поставок російського газу, Словаччина обіцяє виконати свої зобов’язання щодо реверсу палива в Україну.

Словацька Республіка не збирається перекривати реверс газу в Україну. Країна виконає свої зобов’язання навіть після обмеження «Газпромом» постачання «блакитного» палива в Словаччину. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Республіки Мирослав Лайчак, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я не бачу в цьому жодної проблеми. Усе відбувається на підставі підписаних контрактів і ми будемо виконувати свої зобов'язання», - заявив він на прес-конференції в Києві в четвер.
 
Пан Лайчак нагадав, що реверсні поставки газу до України зі Словаччини вже здійснюються.
 
«Завдяки цьому Словаччина на сьогоднішній день може гарантувати 40% імпортного газу для України», - зазначив дипломат.
 
Раніше словацька газова компанія Slovensky Plynarensky Priemysel повідомила, що отримує на 10% менше російського газу, ніж зазвичай. В «Газпромі» заперечують, що скоротили поставки газу в Польщу і Німеччину.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в ЄС повідомили дату і час чергових «газових» переговорів ЄС-РФ-Україна. Однак, Росія інформацію європейців не підтвердила - каже, пропозиції ще не отримувала.
 
Коментарі (0)