ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСловаччина шукає бажаючих на постачання газу в Україну

Словаччина шукає бажаючих на постачання газу в Україну

У Словаччині почали приймати заявки від бажаючих постачати газ в Україну. Термін подачі замовлень спливе 23 червня.

Оператор газотранспортної системи Словаччини Eustream, згідно з раніше підписаною угодою з компанією «Укртрансгаз», почав процедуру Open Season, в ході якої буде приймати заявки на використання лінії «Вояни-Ужгород». Про це йдеться у повідомленні компанії.

Згідно з повідомленням, всі зареєстровані компанії-учасники газового ринку, зацікавлені в поставках природного газу в Україну, повинні до 23 червня подати заявки на використання лінії газопроводу.

Зазначимо, словацький оператор газотранспортної системи компанія Eustream розраховує почати в серпні 2014 року реальні реверсні поставки газу в Україну.

28 квітня Україна і Словаччина підписали Меморандум про співпрацю у сфері організації реверсних поставок газу. За словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, щорічний обсяг поставок може скласти близько 8 млрд кубометрів, з подальшою можливістю збільшення.

Як повідомляла «Україна Комунальна», у Російської Федерації немає претензій до Словаччини з приводу організації реверсних поставок газу в Україну. Раніше словацький уряд усіляко затягував вирішення питання щодо реверсного постачання газу через свою територію, мотивуючи, що перевіряє, чи не порушує це угоду, укладену з «Газпромом».

 
Коментарі (0)