ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСімферополь: з-під паркану дитсадка вивезли 7 вантажівок сміття

Сімферополь: з-під паркану дитсадка вивезли 7 вантажівок сміття

За інформацією директора представництва підприємства ТОВ «Раф+» у Криму Євгена Скворцова, на місці працювали 2 вантажівки і один екскаватор

У Сімферополі успішно ліквідували стихійне звалище на вулиці Артезіанській, 65, що утворилася біля паркану дитячого садка.

Про це «У.К.» повідомляє прес-служба Сімферопольської міськради.

«Незважаючи на сезонність, прибирання міста – одна з пріоритетних задач, якій приділяється пильна увага», - зазначив начальник управління житлово-комунального господарства Анатолій Рогов.

Як повідомляється, вулиця Артезіанська – типова для приватного сектора кримської столиці. Тут, як, втім, і в інших мікрорайонах міста, відповідно до чинного законодавства та затвердженими Правилами благоустрою територій Сімферополя, жителі зобов'язані укладати договори на вивіз сміття. Ігнорування цих правил призводить до появи сміттєвих звалищ, часом перед вікнами будинків.

За інформацією директора представництва підприємства ТОВ «Раф+» у Криму Євгена Скворцова, на місці працювали 2 вантажівки і один екскаватор. Зі звалища було вивезено близько 35-40 куб. метрів сміття або 7 вантажівок.

Як зазначив Є.Скворцов, прибирання та ліквідація стихійних звалищ входить в спектр обов'язків підприємства. За його словами, скоротити кількість подібних вогнищ можливо шляхом збільшення кількості стаціонарних майданчиків для централізованого збору сміття.

Він повідомив, що підприємством в місті вже встановлено додатково понад 1000 контейнерів. У найближчих планах - ще збільшити цю цифру на 500 штук. Ємності для збору відходів переважно будуть розміщені в приватному секторі.

За даними Є.Скворцова, щодня в місті працює 9 сміттєвозів. На підборі стихійних звалищ і випадкового сміття в районах міста кожен день працюють по дві машини і дві знаходяться на чергуванні.

Він повідомив, що в недалекому майбутньому в Сімферополі з'явиться сміттєвоз вантажопідйомністю 100 куб. м. Кожна машина підприємства оснащена системою джи-пі-ес навігації, що дозволяє контролювати роботу транспорту і своєчасний вивіз сміття з контейнерних майданчиків.



Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)