ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВСміттєпереробний комплекс збудують у Києві

Сміттєпереробний комплекс збудують у Києві

У Києві збудують сміттєпереробний комплекс.

Він буде здатен переробляти 700 тис. тонн на рік і включатиме етап сортування, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Підприємство збудують біля ТЕЦ-6 в Деснянському районі.

"У жовтні 2017 року були ухвалена Національна стратегія поводження із відходами, у лютому 2019 року – Національний план. Оновлена законодавча база працює лише кілька місяців. Тим не менше, місто Київ готує власний регіональний план управління відходами для Києва. Це комплексний документ, що погоджується з Мінрегіоном та Мінприроди", – сказав Пантелеєв.

Створення комплексу пов'язано із потребою закрити полігон твердих побутових відходів № 5 поблизу с. Підгірці на Київщині.

Народний депутат Борислав Береза написав у Facebook, що замість переробного комплексу буде сміттєзвалище.

"Після того, як київське керівництво прийняло рішення про те, що на Троєщині будуватимуть мусоропеперабативающій завод, це ж керівництво обіцяє, що заводу не буде. Значить стопроцертно будуватимуть і в гіршому варіанті поєднавши його зі сміттєзвалищем", - написав він у Facebook.

14 вересня 2018 року, на полігоні ТПВ №5, активісти і небайдужі жителі села Підгірці, що в Обухівському районі Київської області, в черговий раз просять вищих чиновників вирішити питання ліквідації полігону ТПВ №5, закликають громадськість і ЗМІ звернути увагу на проблему їхнього рідного села.

 

 
Коментарі (0)