ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВСміттєпереробний завод у Львові запустять влітку 2023 року

Сміттєпереробний завод у Львові запустять влітку 2023 року

У Львові назвали дату завершення будівництва сміттєпереробного заводу.

 

У Львові назвали дату завершення будівництва сміттєпереробного заводу. Депутати ставлять під сумніви завершення будівництва в серпні 2023 року.

Про це стало відомо після виїзного засідання комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради.

За інформацією депутатки, голови комісії фінансів та планування бюджету Наталії Шелестак, директор ЛКП Зелене місто Тарас Калужний запевнив, що будівництво сортувальної лінії сміттєпереробного заводу мають завершити 10 серпня 2023 року.

«Надіємось, що так воно й буде. А не так, як з е-квитком. Можливо цього разу міський голова Андрій Садовий виконає обіцянку, про яку говорить майже 17 років і омріяний сміттєпереробний завод буде повноцінно функціонувати врешті у Львові», — повідомив він.

На вівторок, 22 лютого, комунальне підприємство не підтвердило та не спростувало озвучену заяву директора під час виїзної комісії.

У Львові 2018 року оголосили конкурс на будівництво заводу з перероблення твердих побутових відходів. Ініціатором є підприємство Зелене місто.

Оголошення про конкурс оприлюднено на сайті Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), який фінансує проєкт. Загалом контракт підписаний на 36,6 млн євро кредиту.

На лютий 2022 року Зелене місто оплатило підряднику тільки авансовий платіж згідно з міжнародними вимогами банку. Це біля 3 мільйонів євро, плюс ПДВ — 620 тисяч євро за кошти жителів міста.

 

 

 
 
Коментарі (0)