ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВСміття зі Львова тимчасово вивозитимуть на звалища інших міст області

Сміття зі Львова тимчасово вивозитимуть на звалища інших міст області

Тверді побутові відходи (ТПВ) зі Львова тимчасово вивозитимуть на полігони інших міст Львівської області.

Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єра України Володимира Кістіона.

Зокрема, в п'ятницю влада Львівської області підпише меморандум про вирішення проблеми утилізації твердих побутових відходів (ТПВ) зі Львова, який передбачає, що сміття з міста вивозитимуть і утилізуватимуть на полігонах інших міст області до ухвалення остаточного рішення Львівською міською радою.

Меморандум про співробітництво між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони або звалища захоронення ТПВ, буде підписано в п'ятницю в присутності віце-прем'єра В.Кістіона головою Львівської ОДА, головою Львівської обласної ради та головами міських рад Львівської області.

Нагадаємо, 28 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі (Львівська область) розпочалася пожежа, яку вдалося ліквідувати лише через два дні. Першими на місце займання прибули «надзвичайники» – працівники ГУ ДСНС України у Львівській області. Під завалами палаючого сміття опинилися троє з них, а також, імовірно, еколог ЛКП «Збиранка», тіло якого так і не знайшли. Пізніше затримали керівників ЛКП «Збиранка», які вийшли під заставу у розмірі 110 240 гривень.  

Як повідомлялося раніше, на Тернопільщині поліція затримала дві фури з львівським сміттям.

На разі, у Тернопільській області виявлено вже 13 фактів викидання відходів зі Львова. 

Нагадаємо, загалом у Львові 1237 сміттєвих майданчиків житлового фонду.

Щодо вивезення ТПВ із закладів бюджетних установ, то станом на сьогодні не вивезено сміття із 30 закладів освіти і 2 закладів охорони здоров’я. 

 

 
Коментарі (0)