ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВСоціальні установи Ялти переведуть на роздільний збір сміття

Соціальні установи Ялти переведуть на роздільний збір сміття

У Ялті планується організація роздільного збору відходів в медичних, навчальних, рекреаційних та інших підприємствах міста

Раніше проект роздільного збору сміття було впроваджено у центральній частині міста підприємством «Югекосервіс-1». У минулому році підприємство придбало 56 контейнерів для збору цінних відходів на суму 95 тис. грн.

Контейнери встановлено на 12 контейнерних майданчиках міста. У поточному році організацією придбано ще 56 контейнерів на суму 104 тис. грн. Встановлені вони на 17 контейнерних майданчиках Ялти. Таким чином, у січні-вересні було зібрано майже 11 тис. куб. м цінних відходів.

Як повідомлялося раніше, в грудні 2010 року кілька фірм запропонували місцевій владі організувати на території міста роздільний збір сміття з метою його вторинної переробки.

Пропозицію використовувати гратчасті металеві ємності відкритого типу міська влада відхилила із санітарних міркувань. Натомість влада запропонувала встановлювати герметичні контейнери. Передбачалося, що встановлення контейнерів для роздільного збору відходів дозволить зменшити обсяги вивозиться з Ялти сміття на 18-25%.

Джерело: Новости Крыма

 
Коментарі (0)