ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійМешканців Запоріжжя по-новому змусять сортувати сміття

Мешканців Запоріжжя по-новому змусять сортувати сміття

Сітчасті металеві баки призначені під роздільний збір сміття. В них необхідно викидати папір, пластик, скло і метал.

У Запоріжжі почали встановлювати нові металеві сітчасті контейнери європейського зразка. Вони мають естетичний зовнішній вигляд і, головне, мають більш високу міцність і надійність.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Запорізької міськради.

Крім цього, у них є ще одна перевага для городян. Мешканці Запоріжжя не будуть плутатися, в якій бак викидати сміття. Металеві сітчасті контейнери вже встановлені в таких обласних центрах, як Дніпропетровськ і Донецьк, а також в Києві. Досвід інших міст показує: з установкою подібних баків сортування твердих побутових відходів жителями істотно поліпшується.

«Міняти старі пластикові контейнери на нові металеві ми будемо поетапно. Перші сітчасті баки вже встановлені в деяких дворах Хортицького району», - зазначив генеральний директор ТОВ «Ремондіс Запоріжжя» Олександр Цуканов.

Нагадаємо, сітчасті металеві баки призначені під роздільний збір сміття. В них необхідно викидати папір, пластик, скло і метал. (Сортування побутових відходів не тільки зменшує навантаження на полігон твердих побутових відходів, а й сприяє збільшенню обсягів використання ТПВ як вторинної сировини в різних галузях господарства).

Усього в Запоріжжі встановлено 6 тис. пластикових контейнерів. З них 2000 - під роздільний збір сміття.

 
Коментарі (0)