ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоСоцстрах повідомив про дефіцит коштів у 2,2 мільярда для виплати лікарняних

Соцстрах повідомив про дефіцит коштів у 2,2 мільярда для виплати лікарняних

Потреба у видатках на лікарняні на тлі COVID-19 і страхові виплати перевищила надходження на 2,2 млрд грн у вересні.
Потреба у видатках на лікарняні на тлі COVID-19 і страхові виплати перевищила надходження на 2,2 млрд грн у вересні. У зв’язку із зростанням кількості лікарняних і системне зменшення відсотку частки ЄСВ, яка направляється до бюджету Фонду соцстрахування, сьогодні наявні затримки у фінансуванні матеріального забезпечення. Про це повідомила пресслужба Фонду соціального страхування.
 
"За підсумками вересня 2021 року, на рахунок Фонду соціального страхування України надійшло 2,594 мільярда гривень частки ЄСВ. Потреба у видатках на допомоги і страхові виплати (без врахування адмінвидатків) за цей же період склала 4,789 млрд гривень, враховуючи заборгованість з фінансування лікарняних, декретних і допомог на поховання, що накопичилась на початок місяця", - говориться у повідомлені.
 
Так, перевищення потреби у видатках над фактичними доходами від частки ЄСВ, з якої складається бюджет Фонду, становило 2,2 мільярда гривень. 
 
У ФССУ зауважують: потреба у видатках перевищує доходи від частки ЄСВ упродовж усього 2021 року та корелює із зростанням сум допомог за лікарняними, виданими у тому числі в разі лікування від COVID-19.
 
"У зв’язку із зростанням кількості лікарняних листків, які передаються до Фонду на оплату, а також через системне зменшення упродовж декількох років відсотку частки ЄСВ, яка направляється до бюджету ФССУ (загалом майже на 5%, що у грошовому еквіваленті розрахунково дорівнює близько 16 млрд грн недоотриманих коштів), сьогодні наявні затримки у фінансуванні матеріального забезпечення. Однак, попри збільшення стандартних строків фінансування матеріального забезпечення, усі види допомог надаються Фондом у повному обсязі", - зауважили у фонді.
 

Фонд соціального страхування, як вказано, направляє кошти на матеріальне забезпечення і страхові виплати кожного дня, по мірі сплати єдиного внеску страхувальниками.  

 
Коментарі (0)