ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоСьогодні ВР розгляне законопроект щодо виробництва тепла з альтернативних джерел

Сьогодні ВР розгляне законопроект щодо виробництва тепла з альтернативних джерел

Сьогодні, 14 березня, на засіданні Верховної Ради України буде розглянуто у другому читанні розроблений спільно з Держенергоефективності законопроект №4334 щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел.
Сьогодні, 14 березня, на засіданні Верховної Ради України буде розглянуто у другому читанні розроблений спільно з Держенергоефективності законопроект №4334 щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел.
 
«Законопроект абсолютно патріотичний, адже стане рішучою відповіддю на енергетичні виклики. Його прийняття дозволить замістити щонайменше 3 млрд м3 газу, відкрити доступ до гарантованого ринку виробникам тепла з альтернативних джерел, активізувати роботу бізнесу у цій сфері і, головне, - зменшити тариф на тепло для кінцевих споживачів», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та закликав народних депутатів України врахувати позитивні наслідки законопроекту та прийняти позитивне рішення на користь країни та українського народу.
 
Основною ідеєю законопроекту №4334 є встановлення тарифу на тепло з альтернативних джерел на рівні 90% від діючого тарифу на тепло з газу для потреб бюджетних установ та населення.
 
Між першим і другим читанням законопроект доопрацьовано та створено прозору схему розрахунку, встановлення та перегляду тарифів на тепло з альтернативних джерел.
 
Прийняття та реалізація законопроекту № 4334 дозволить:
  • надати інвесторам гарантії повернення інвестицій у виробництво тепла з альтернативних джерел;
  • скоротити імпорт газу на понад 3 млрд м3 та залишити в економіці держави щонайменше 600 млн $, а з урахуванням мультиплікатору – понад 3 млрд $;
  • знизити собівартість теплової енергії та тарифи для кінцевих споживачів;
  • збільшити до 25 тисяч кількість нових робочих місць, зокрема, при вирощуванні, збиранні та транспортуванні місцевих видів палива, виробництві необхідного обладнання, що суттєво збільшить надходження до місцевих бюджетів.
Нагадаємо, 22 вересня 2016 року законопроект № 4334 прийнято Парламентом у першому читанні за основу. Голоси «за» його прийняття віддали 242 народних депутати. Важливо зазначити, що під час голосування не було жодного голосу "проти".  
 
Коментарі (0)