ГоловнаНовини ЖКГЖитлоСотні рівненчан затягнуло у житлові програми

Сотні рівненчан затягнуло у житлові програми

Понад 200 жителів Рівненської області торік поліпшили житлові умови за допомогою держави. Люди мали змогу не лише придбати власне житло за пільговими умовами, але і побудувати його, відремонтувати, або газифікувати.

На Рівненщині підрахували кількість родин, які скористалися державними програмами для поліпшення своїх житлових умов.

Так, завдяки програмі «Власний дім» 18 сімей придбали, або ж побудували нове житло. Ще сотні селянам вдалося газифікувати свої домівки. Загалом їм на допомогу витратили понад 2  млн грн. 870 тисяч з цієї суми профінансували з держказни, 1,2 млн грн — кошти місцевих бюджетів. На цьому зауважив в.о. голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко, - повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

За словами посадовця, за 15 років, відколи діє програма «Власний дім», більше 5 тисяч сімей області отримали пільгові кредити. Таким чином, за допомогою держави люди мають змогу побудувати чи придбати житло, а також відремонтувати його чи газифікувати.

Водночас, виконуючи президентські завдання, в регіоні діють програми для здешевлення вартості помешкань і міському населенню, нагадав заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак. Зокрема, завдяки зниженню кредитних ставок на придбання житла за рахунок бюджетних коштів цьогоріч в області 61 сім’я купила квартиру в новобудові. Відсотки банкам компенсували на 1,4 млн грн. Всього ж за 2 роки програмою вже скористалися 85 жителів області, зауважив Володимир Новак. Ще з 18 наразі укладають договори.

Окрім того, 28 сімей області придбали житло за програмою «30/70». Загалом їм здешевили купівлю квартир на 3 млн грн. Ще за 6 мільйонів купили квартири для 21 молодої сім’ї, які скористалися молодіжним пільговим кредитуванням. Зокрема, згідно з цією програмою, майже 2,6 млн грн виділили з держскарбниці, 992 тисячі — з місцевих бюджетів, а також 2,5 млн грн — власні кошти Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, підсумував Володимир Новак.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, жителі Київщини частіше купують власне житло, беручи участь в державних житлових програмах, зокрема програмі – «Доступне житло». Так, протягом року близько півтисячі родин розжилося власними квадратними метрами.

 
Коментарі (0)