ГоловнаПослугиФінансування ЖКГУкраїнці «розщедрились» на податок на нерухомість

Українці «розщедрились» на податок на нерухомість

За 9 місяців цього року українці сплатили податку на нерухомість більше півмільярда гривень, що на 487 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2014-го. Зокрема, лише за вересень зафіксовано надходження в розмірі більше 26 млн грн.

В Україні населення за 9 місяців 2015 року сплатило 521 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що більше минулорічних показників за аналогічний період на 487 млн грн. Виконання індикативного показника становить 114,9%. Про це повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби.

«За вересень 2015 року до бюджету надійшло 26,4 млн. грн. цього податку. Індикативний показник виконано на 101,3%. У порівнянні з вереснем 2014 року, надходження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки збільшилися на 22,9 млн грн», - зазначається в повідомленні.

Зазначається, що згідно із Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям пропонують внести зміни до законодавчих актів щодо оподаткування нерухомого майна задля усунення неточностей. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді.

 
Коментарі (0)